Англійська версія

Веб-сайт De Назад до Нормандії (www.backtonormandy.org) bestaat op 16 квітня 2018 precies 15 jaar. De voorbereidingen om deze website te starten, begonnen al in juni / juli 2002 at mijn eerste bezoek aan Normandië tijdens de vieringen van D-day (jaarlijks op 6 Juni). Het werd een intenziieve perioded met vele mooie, ontroerende momenten en ik maakte kennis met de meest indrukwekkende en belangrijkste periode van de laatste 100 jaar.  

De kust van Normandië є de plek waar het grootste invasieleger ooit, met behulp van de grootste maritieme vloot ooit, landde om een ​​start te maken met de bevrijding van West-Europa. 

Jaarlijks verandert de voormalige 80-кілометровий передній пробіг у een toeristische trekpleister зустрівся з alf hoofdattractie de veteranen die “erbij” zijn geweest. Elke veteraan, herkenbaar aan de trossen medailles op hun borst, lijkt persoonlijk de bevrijding te hebben bezorgd aan het onder Nazibewind zuchtende noordwestelijk deel van Europa. Ze vertellen hun verhaal aan wie het maar horen wil. Maar ze vertellen het vooral ook aan elkaar. Zij die het geluk hadden deze strijd te hebben overleefd. У dankbare herinnering aan hun kameraden die het niet hebben gehaald: "вічно молодий", zoals ik veteranen vaak hoorde zeggen. 

De veteranen погіршив двері таллозе mannen en vrouwen, вигнувшись в уніформі en de mode van de veertiger jaren. Zittend op, met veel zorg opgelapte legervoertuigen of eindeloos rondlopend op de voormalige полів битви om voor zichzelf de geschiedenis te laten herleven.  

Mijn verbazing bij deze aanblik був грут. Van de verhalen van de veteranen snapte ik maar weinig. Maar ik luisterde wel zeer geïnteresseerd omdat ik vermoedde dat er toch wel iets belangrijks was gebeurd.

Die interesse sloeg om in een actieve manier om mijn ervaringen величезні te leggen en om er van te leren wat ik had gezien en gehoord. Dat deed ik door middel van de website www.backtonormandy.org en door middel van het maken van vakantiefilmpjes met bezoeken aan de historische locacies en ontmoetingen met veteranen. Ook Mijn Eerste composities schreef ик аль meteen на де indrukwekkende tochten двері де moeilijk begaanbare огорожі (talloze lapjes Grond gescheiden двері vrijwel ondoordringbare heggetjes), Waar Vele Soldaten ван Beide zijden хун Левен Хедден Verloren ALS зе аль де slachtpartij ван де Stranden Хедден overleefd.

Mijn honger om te “begrijpen” werd aleen maar groter. De veelheid aan verhalen van veteranen, feiten en halve feiten frustreerde mij diep omdat ik de omvang én samenhang van de gebeurtenissen niet begreep. Sterker nog, niet kón begrijpen door de massaliteit van de Normandy Landings. De talloze boeken en digitale documententen ik heb, geven slechts een popt van wat er is gebeurd in Normandië en Друга світова війна.

Zoals ik well vaker зустрілися у складних ситуаціях doe, probeerde ik dit giga-probleem te doorgronden met behulp van de techniek van "relationele database". Een techniek die feiten dmv zoekmethodes in samenhang (relaties) can ontsluiten, al naar gelang de vraag die wordt gesteld.  

Zo ook hier. Ik ging feiten, halve feiten en verhalen enorleggen in een database die die uiteindelijk het hart hart van Back-to-Normandy zou gaan vormen. Дозвіл про структуру вашої бази даних був ідентифікований у державному гебілені, але відомості про величезну кількість даних, зоданіг, дату та інше. Op een manier die ik wel kon bevatten. Het eind is nog niet in zicht, het zal ook nooit gereed komen.

Двері het overzichtelijke systeem ging ik verder. Niet alleen het verhaal van Normandië, maar stap voor stap kwamen de vele gebeurtenissen in heel West-Europa aan bod. Зустрілися з виборчими намінами в номенклатурі. Vele tienduizenden namen zijn beschreven opdat ze niet vergeten worden. Een розповсюджується слово: "це зігнуте pas echt dood als je naam niet meer wordt genoemd". Naast deze benadering moest ik ook gevolg geven aan de gevoelsmatige вплив van wat ik мав gezien. Познайомився з behulp van mijn muziek.

Багато доріг зійшлося. Історія родичів, які постраждали під німецьким та японським ярмами. Історія Західної Європи, яка має лише один справжній переломний момент. Час до 6 червня 1944 р. Та час після. День початку нашої свободи, за яку боролися сотні тисяч бійців з інших країн, крім нашої.

Діт гегевен зоо де лейдраад погіршує вооружжя та інше видання публікацій (Оп момент 139.503, переглянуто 13.824 категорій, гротендів та інших окупованих легенд, що зустрічаються з активами та дітьми. 

Ook mijn muziek kreeg een welhaast onuitputtelijke bron van inspiratie. Deze bezieling leidde ertoe dat ik als (фільм) композитор ging werken зустрічається als bekroning de ontmoeting met Dame Vera Lynn en het schrijven van de muziek voor de dokumentarire Omaha Beach, Honor and Acrifice die in de USA зустрілися з Еммі Werd bekroond.

Maar vooral veel voldoening gaf en geeft de website Back-to-Normandy die inmiddels uit alle windstreken (ruim 160 landen en dagelijks honderden bezoekers / duizenden pagina's) bezocht en honderden mensen heeft kunnen helpen met het vinden van antwoorden op hun vragen. Vragen die vooral betrekking hebben op hun familieleden die hebben meegedaan aan de landingen in Normandië en hun zegetocht tot en met de bevrijding у Mei 1945. 

Een deel van de dankbetuigingen staan ​​hier: https://www.backtonormandy.org/testimonials

Запропоновано 15 років в тому, щоб пройти фільм, який залишився 1 день в 22 хвилини, ви побачите музику, яку ви не встигнете, і в кіно, і в кіно, і в кінотеатрі.

Послідовність, сюжетна лінія:

 • ·       Увертюра (een samenvatting van de Normandy Landings)
 • ·       Proloog (Het leven у Західній Європі, de opmaat naar de tweede areldoorlog)  
 • ·       Мобілізація
 • ·       Підготовка до вторгнення
 • ·       Президент Франклін Д. Рузвельт
 • ·       Почнемо ван Д-день
 • ·       Де посадка op de kust van Normandië
 • ·       De situatie (після) van het slagveld na de landing
 • ·       Продовження війни з неповним переліком "битв та операцій"
 • ·       Bevrijding van de koncentratiekampen 
 • ·       Кінець війни
 • ·       Een muziekwerk "Немає більше війни, будь ласка" зустрічав beelden van de gevolgen van de oorlog en het repatriëren van gevallen soldaten
 • ·       Фільм "Останнє паломництво" є фільмом "Останнє паломництво", і він пройшов гелегенхеїд, але офіційний сайт був представлений в Лондоні в Нормандії. Daarnaast hoor de muziek зустрівся з темою фільму про фільм Еммі 
 • ·       Спокій (aftiteling)

Коментарі (0)

There are no comments posted here yet

Залишайте свої коментарі

 1. Posting comment as a guest.
Ви можете розмістити тут свій коментар для соціальних мереж